Almdorf Königsleiten en de skimogelijkheden

Voor een snel piste overzicht kijk je op Arena Krimml/Königsleiten/Zillertall

Sneeuwzeker en aan de piste tijdens je wintersport

Chalet Xieje ligt aan de piste in het sneeuwzekere Almdorf Konigsleiten. Almdorf Konigsleiten ligt namelijk op 1600 m en maakt deel uit van het grote Zillertal ski Arena. Bij Chalet Xieje doe je de skischoenen aan, je loopt het straatje op en in 2 minuten sta je op de piste. 

Sprookjesachtige witte almdorf Konigsleiten

Almdorf Konigsleiten is in de winter een sprookjesachtig wit bergdorp vanwege de hoogte. Het is prachtig gelegen op een alp en wordt omringd door bergen en bossen. Er loopt geen doorgaande weg door Konigsleiten dus is het ook ideaal en veilig voor wandelaars en kinderen.

Chalet Xieje ligt aan de oefenweide

In het midden van Königsleiten ligt de oefenweide waar kinderen en beginnende skiërs hun ski kunsten en vaardigheden oefenen. Chalet Xieje ligt aan de voet van deze weide waar de sleeplift je naar de gondel brengt. De gondel voert je in 1x naar de top. Omdat het almdorf zo hoog ligt kan je nagenoeg altijd terugskiën tot Chalet Xieje. 

Konigsleiten ook ideaal voor niet-skiërs

Vanuit Chalet Xieje is het ook voor de niet-skiërs een feest om door het dorp en het bos te lopen. Er is voldoende gelegenheid om een ​​kopje koffie of glühwein te drinken op een van de prachtige zonnige terrassen van het restaurant met uitzicht op de witte bergen. 

Samen lunchen

Nog een voordeel van Konigsleiten is dat je eventueel 's middags thuis kunt lunchen. Gezellig op het terras van Xieje (kostenbesparend) of in een van de restaurants bij de gondel waar de wandelaars heen kunnen lopen. De skiërs kunnen na de lunch de piste weer op en de wandelaars vervolgen hun eigen weg. Op het terras van Chalet Xieje heb je volop uitzicht op de oefenweide waar je de skivaardigheden van je kinderen en de beginnende skiër kunt bewonderen.

De boodschappen en broodjesservice

Je kunt alle boodschappen halen bij de Spar in Königsleiten waaronder verse broodjes. Er is ook een broodjes service die iedere morgen verse broodjes bij je thuis aflevert. [Meer over de boodschappen en de broodservice]

Après-ski in Konigsleiten bij de K1

Een skidag voor de jeugd is niet compleet zonder apres-ski. Bij de K1 gaat letterlijk het dak eraf, een groot feest voor jong en oud. En natuurlijk op loopafstand.

Het skigebied Zillertalarena in Konigsleiten

Almdorf Königsleiten ligt in het midden van het grote en gevarieerde Zillertalarena. Het skigebied biedt de wintersportliefhebber een groot en gevarieerd skigebied. Het skigebied biedt 166 kilometer aan skipistes. Hiervan zijn er 40 blauw, 115 rood en 11 zwart.

Verbonden met Krimml

Krimml is ook verbonden met de Zillertal Arena. Dit gebied heeft veel mooie brede hellingen. Een pré voor zowel beginners als gevorderde wintersporters.

Langlaufen

In Konigsleiten zelf is er niet veel te langlaufen. Je kunt daarvoor beter naar hoog Krimml gaan. Daar zijn prachtige loipes uitgezet waar je in 10 autominuten bent. Of je gaat met de gratis skibus. 

Rodelen op de Wildkogel

Andere wintersporten die worden beoefend in en rond Königsleiten zijn onder meer winterwandelen en rodelen. Maar als je echt een geweldige rodelmiddag of avond wilt beleven neem dan een kijkje bij [Rodelen op de Wildkogel]. 

Ideaal voor gezinnen en grootouders

Een verblijf in Chalet Xieje is dus ideaal voor gezinnen van alle leeftijden en grootouders.

Afstanden en hoogten

Afstanden en hoogten betreffende Königsleiten en Zillertalarena
Skiën: goed
Hoog skidorp: 1602 m.
Beginners: goed
Skigebied Hoogte: 1309 - 2505 m.
Geavanceerd: goed
Hoogte: 1196 m.
Snowboarden: goed
Totale hellingslengte: 166 km.
Langlaufen: Matig
Totale blauwe pistes: 40 km.
Rodelen: Redelijk
Totaal aantal rode pistes: 115 km.
Wandelen: goed
Totale zwarte pistes: 11 km.
Après-ski: goed
Langlaufloipes: 7 km
Kindvriendelijk: Ja
Skischool: Ja

  Bereken uw chalet