Bramberg am Wildkogel in de Zomer

Het gezellige Oostenrijkse dorp Bramberg am Wildkogel ligt op ca. 850 meter hoogte in het prachtige Pinzgautall. Hier liggen ook de plaatsen de plaatsen Krimml, Neukirchen, Mittersill en Zell am See. Het dorpje Bramberg is een dorp wat nog toebehoort aan de vriendelijke Oostenrijkers die het toerisme een warm hart toedragen.

Winkels, restaurants, en dagelijks verse broodjes

In het dorp zijn gezellige winkels, restaurants, volop fiets verhuurmogelijkheden, een goede Spar die o.a. kwaliteitsvlees verkoopt, en een warme bakker die de mogelijkheid biedt om dagelijkse verse broodjes te bezorgen. Bij de VVV in het dorp kan je alle informatie vinden die je zoekt. 

Vanuit Chalet Brammetje kijk je schitterend uit over Bramberg en de pitoreske plaatsjes in de buurt tot ver na de plaats Mittersill en Pass Turn. Je kan werkelijk alle kanten op wat betreft  mountainbiken/fietsen en wandelen en golfen (In o.a. Mittertsill, Kitsbuhel en Zell am See).
Je kan de auto laten staan om direct aan allerlei wandelingen te beginnen, je kan ook de auto pakken en ergens anders starten óf prachtige ritten maken.

Zwemmen met de kinderen in natuurmeertjes, welness en zwemparadijs

Direct vanuit Chalet Brammetje zie je in het plaatsje Hollersbach de Badesee liggen. Dit natuurmeer is een eldorado voor kinderen. Het meer heeft een fontein, allerlei speelattributen, zonnige ligweiden en een restaurant. Een waar vermaak voor jong en oud voor mooie zomerse dagen. En ook iets voorbij Mittersill is in Utendorf een prachtig natuurmeer omgetoverd in een zwemparadijs. 
Ik heb wat verschillende zwembaden-meren voor je op een rij gezet: 

[Badesee Hollerbach]
[Zwembad Kristallbad Wald]
[Openlucht Zwembad Zillertal]
[Therme-Zwembad Zillertal Fugen] 
[Vrijetijdspark in Zell am Ziller]

Het National Park Hohe Tauern 

Bramberg grenst aan het prachtige Nationaal Park Hohe Tauern, een van de mooiste natuurgebieden in de Oostenrijkse bergen. Chalet Brammetje ligt erdoor omgeven. Brammetje kijkt er vrij op uit, en ook de achtertuin grenst aan het schitterende natuurgebied. Dit natuurgebied heeft een oppervlakte van 1.836 km2  en daarmee is het National park Hohe Tauern een van de grootste natuurgebieden van Europa.

Bergen Gletsjers en Watervallen in het natuurgebied

Dit beschermde natuurpark is zeer de moeite waard om ontdekt te worden met talloze bergtoppen van 3.000 m en erboven, vele gletsjers en watervallen en bergmeren. De bekende highlights zijn: de GrossGlockner (3789 m),  ligt in het park als de hoogste top van Oostenrijk. De Pasterzenkees als langste gletsjer van de Oostalpen, en ook de hoogste watervallen van Europa: Krimmler Wasserfälle.

Wat kan je tegenkomen in het Hohe Tauern? 

Het natuurpark Hohe Tauern herbergt zo`n 20.000 diersoorten. Tijdens het wandelen kan je dan ook flink wat dieren tegenkomen. De meest voorkomende is de alpenmarmot of Murmeltiergemz, dit zijn grappige diertjes en maken zich kenbaar door een schril klinkend gefluit. De gemzen zijn zo nieuwsgierig dat zij wandelaars nog wel eens een poosje willen volgen.
Ook zijn er de herten en reeën, marters, (ongevaarlijke) slangen en salamanders in de wat lager gelegen gebieden. De Alpensteenbok leek in de 18e eeuw uitgestorven maar tot ieders grote vreugde wordt hij weer gesignaleerd in o.a. het Obersulzbachdal en ten zuiden van de Reichenspitze. Deze bokken hebben soms indrukwekkend grote horens van meer dan 90 cm. 
[Meer informatie over het Hohe Tauern natuurgebied]

Spectaculaire roofvogels cirkelen voor je neus

Gieren maar ook de lammergier kan men vanuit Chalet Brammetje met zijn grote spanwijdte tot 3 meter boven Bramberg zien rondcirkelen. Zij nestelen in het Habachtal waar men vanuit Chalet Brammetje op uitkijkt. Een spectaculair gezicht! Dit is een vrij zeldzaam soort in Europa en zij zijn uitgezet door de dierentuin in Heilbrunn. Je hoeft er niet bang voor te zijn, want het zijn voornamelijk aaseters.

De waterval van Krimml

In het natuurgebied vind je ook de hoogste watervallen van Europa; de Krimmlerwasserfalle. Deze spectaculaire waterval is een toeristische trekpleitster en een must to go. Op zo'n afstand van 20 minuten van Brammetje. Lees meer over de [Krimmler Wasserfall]

Museum Hohe Tauern

In Mittersill is het museum Hohe Tauern te vinden. Een ontzettend leuk vermaak voor als de zon zich niet laat zien. Allerlei informatie over natuur en dier krijg je hier te zien en te horen, echt een aanrader voor jong en oud.  [Nationalparkzentrum Mittersill] 

Wandelen en fietsen

Vlak bij het chalet zijn allerlei wandelingen & biketours uitgezet. Je kan mountainbiken in de bergen en een gemakkelijke fietstocht maken over de prachtige fietspaden in het dal. Zowel toerfietsen als mountainbikes als e-bikes zijn te huur in het dorp.

Paragliden 

Boven Chalet Brammetje zie je ze regelmatig voorbij komen. De paragliders. Afhankelijk van het weer en de wind zie je bij gunstige omstandigheden talloze schermen in de lucht hangen. Dus wil je het eens proberen? Onder de volgende link lees je [Meer over paragliden]

Surfen op de rivier

Surfen op de rivier? ja echt. Tijdens een fietstocht vorig jaar kwamen we ze tegen op de rivier de Salsach. Bij  [Unterwurzacher in Wald] kan je hiervoor terecht.

Golfen

Ook de golf liefhebber haalt zijn hart op bij de lieflijk gelegen golfbanen. Lees er meer over op [Golfen] 

De Pinzgauer Lokalbahn in het Pinzgautal 

De lokale Treinbaan  van weleer is terug; De Pinzgauer Lokalbahn rijdt weer als vanouds. Dit enkele spoor, werd in de zomer van 2005 door de uit zijn oevers getreden rivier flink beschadigd. Via de volledig herstelde spoorweg kunt u met dit lokale boemeltreintje door de Salzachvallei een prachtige trip maken tussen Krimml en Zell am See. Een aanrader is om deze vallei met de fiets langs de licht afdalende rivier te fietsen (of andersom) en het treintje terug te nemen waar men ook de fiets in kan vervoeren (let op de tijden van de extra fietswagon). Voor de echte ouderwetse treinliefhebbers rijdt er ook nog een ouderwetse stoomtrein op het traject langs de Salzach naar Mittersill.

Mega Flying Fox en Hochseilgarten

Wil je ook wel eens iets anders dan mountainbiken of hiken?  Klik dan [hier] voor meer avontuur en spanning:)

Ben je enthousiast geworden en benieuwd naar de vrije weken en prijzen van Chalet Brammetje?
Check dan direct de vrije weken en maak een berekening van de kosten

Check en bereken

 

  Bereken uw chalet