De zomer in Konigsleiten

Königsleiten is ook in de zomer een prachtige vakantiebestemming. Het bergdorp ligt op de grens van Tirol en Sallsburgerland en is een pittoresk oostenrijks bergdorp gelegen op 1600 meter. Er loopt geen doorgaande weg door het dorp en is daarom autoluw. Kinderen kunnen er nog veilig spelen. Het gezellige bergdorp is mooi gesitueerd, omzoomd door bossen en op het zonnige zuiden gericht. In het midden van Konigsleiten vind je een gras-, bloemen- en speelweide waar in de zomer de koeien grazen.

Almdorf Konigsleiten

Heerlijke vakantiebestemming

Als men aan Königsleiten denkt wordt dit vaak met winterport in verband gebracht. Het is in Konigsleiten echter in alle seizoenen een eldorado. In het voorjaar met zijn bloeiende bloemenweides, in de zomer met al zijn zomerse facetten, in het najaar met zijn vlammende bomen en loslopende koeien, en in de winter als uniek wintersport dorp. Je kan prachtige wandelingen maken in Konigsleiten zelf, met fantastische uitzichten over de bergen, rond het lager gelegen stuwmeer en teveel andere mooie wandelingen om op te noemen. 

Tennisen en zwemmen in Konigsleiten
 

Ook in de zomer is almdorf Konigsleiten actief

De laatste jaren doen de middenstanders van Königsleiten er alles aan om niet alleen in de winter actief te zijn maar ook in de zomer. Omdat er veel vrijstaande chalets worden verhuurd ervaart de tegenwoordige zomervakantieganger de rust en privacy van het wonen, en de gezelligheid binnen handbereik. 

Welness in Konigsleiten

Bij hotel Alpenrose, centraal in het dorp en op loopafstand, zijn tennisbanen te huur, is een spiksplinternieuw welnesszwembad, een natuurmeertje, en staan trampolines en andere kinderspeelattributen klaar voor de kinderen. 

Sterrenwacht in Konigsleiten                                                  

Een bezoek brengen aan de sterrenwacht bij hotel Sterngucker in Konigsleiten brengt ons dicht bij het sterrenstelsel en is een belevenis op zich.

Openingstijden en info van het planetorium

In het nabij Konigsleiten gelegen stuwmeer kan je vissen, zwemmen, varen of surfen. Attributen hiervoor zijn te huur.

National Hohe Tauern

Konigsleiten ligt omringd met het Nationaal Park Hohe Tauern. Met pittoreske dorpjes waar het lijkt alsof de tijd heeft stilgestaan. Met adembenemende wandelingen en waar volop mountainbike tours zijn uitgezet. Hou je meer van vlakke fietstochten? Dan kan je prachtig fietsen op de fietspaden in het Zillertal, langs de rivier met al zijn dorpjes. De hoogste waterval van Europa de Krimmlerwasserfalle  waarlangs je te voet kunt afdalen, is in Krimml, op 20 minuten rijden vanaf Konigsleiten.


 

Onthaasten in Konigsleiten

Ben je toe aan pure ontspanning? Kom dan in een tussenseizoen naar Königsleiten. De herten komen uit het bos tot aan het terras van Chalet Xieje, en de natuur verricht hier spirituele wonderen.

Onthaasten bij Chalet Xieje

Houd in het tussenseizoen wel rekening met urlaubsbetrieb (gesloten wegens vakantie) in Konigsleiten van de spar en meeste restaurants. In het plaatsje Gerlos, 10 minuten rijden met de auto, zijn de spar en een aantal restaurants ook in de tussenseisoenen geopend.  

Wat is er allemaal nog meer in Konigsleiten?

Veel. Je hoeft je werkelijk geen seconde te vervelen tijdens je zomervakantie in Konigsleiten.

Alle zomeractiviteiten                       

  Bereken uw chalet