De Krimmler Wasserfall

De Krimml Wasserfall is de hoogste waterval van Centraal- Europa en is dan ook een spectaculaire toeristische trek pleister.

Op 3000 meter hoogte

Op 3000 meter hoogte bevindt zich het Krimmler Achendal. Daar ontspringt op een Gletscher 'De Krimmler Ache' bekender als de Krimmler Wasserfall.

De hoeveelheid van het Gletscher water kan sterk variëren

In juni en Juli is de waterval op zijn mooist: gemiddeld 20.0000 m3 water stroomt er dan naar beneden, ten opzichte van ongeveer 500 m3 in februari. Op 25 augustus 1987 werd er 600.000 m3 gemeten!

De waterval klettert in 3 delen naar beneden. Fase 1. heeft een val van 140 meter, fase 2. (de mooiste) doet er 100 meter over en fase 3. 140 meter.

De Rivier de Salzach vangt het water uit de waterval op, brengt het als zijrivier naar de Inn, de Inn brengt het naar de Donau en uiteindelijk mondt de Donau uit in de zwarte zee.

De waterval trekt vele toeristen die langs een panorama wandelpad omhoog kunnen klauteren tot de bovenste fase. Een hele klim, en spectaculair.

In 1835 legde Ignaz von Kürzinger, afkomstig uit Mittersill, deze weg als eerste aan. De Oostenrijkse alpenvereniging verbeterde de weg tot de huidige weg in 1879.

Met de taxi naar het Tauernhaus in het Krimmler Achendal  

Je kan je met een taxibusje omhoog laten brengen naar het Krimmler Achendal om daar een prachtige wandeling te maken die afdaalt langs de waterval. Op ongeveer driekwart van het pad kan je er ook voor kiezen het oude voetpad te kiezen.

Het oude Romeinse wandelpad over oude wortels en boomstronken

Dit voetpad voor gevorderde wandelaars voert je langs de andere kant van de waterval naar beneden. Over oeroude paden daterend uit de tijd van de Romeinen waar je bijna geen toerist tegenkomt, in tegenstelling tot het toeristische pad. Je ziet iets minder vaak de waterval maar voor de echte natuurfreaks is dit een spectaculair mooi pad!

TIP 1.: Als je je met de taxi omhoog laat brengen doe dit dan voor 9.30 uur. Daarna brengt men je nog maar tot halverwege, daar er zich dan al teveel wandelaars zijn die door het overweldigende geluid van het bulderende water de taxi niet horen aankomen.

TIP 2: Heb je een mountainbike? Je kan je met fiets en al naar boven de waterval laten brengen en laten afzetten bij het Krimmler Achendal. Hier schijnt men spectaculair mooi te kunnen fietsen.

TIP 3. Wil je graag de waterval bezoeken maar houd je niet zo van een toeristische route? Neem dan het ALTE Pad aan de andere kant van de waterval. Ooit tot stand gekomen door de Romeinen, zie bord en informatie beneden aan de waterval.

TIP 4. Bij de watervallen start een van de mooiste fietsroutes in Oostenrijk. De Tauernradweg brengt je van Krimml naar Salzburg, een groot deel langs de rivier de Salzach, over een afstand van 300 km.

Krimmler Wasserfälle

  Bereken uw chalet